Preloader

MEDIATION
AMSTERDAM ARBEIDSCONFLICTEN FAMILIECONFLICTEN IN HET DUITS PREVENTIEF

Echtscheiding & familieconflicten

mediation
+ -

Juliane Duynstee

Mediator

Een conflict in de familie heeft een grote impact. Zeker in het geval van een echtscheiding. Meestal is dat een moeilijke stap, die gepaard gaat met tegenstrijdige gevoelens en leidt tot een andere richting op iemands levenspad. Iedere scheiding is anders en vereist maatwerk. Ik ben ervan overtuigd, dat als partijen goed geïnformeerd zijn en weer in staat zijn om respectvol naar elkaar te luisteren, waardoor er meer begrip voor elkaars standpunten ontstaat, zij zelf heel goed in staat zijn om met elkaar afspraken te maken die het beste bij henzelf en hun kinderen passen.

 

Als mediator begeleid ik partijen in dit proces. Ik help partijen om op een manier te communiceren die tot wederzijds begrip en wederzijdse verbondenheid leidt, in plaats van te volharden in uitingen die leiden tot confrontatie. Er is ruimte voor emoties en verlangens en respect voor elkaars verschillen. Ik bemoei mij niet met de inhoud van het conflict maar leid het gesprek in goede banen, zodat er in vastgelopen gesprekken weer ruimte komt voor nieuwe inzichten.

 

Tevens begeleid ik ook andere conflicten in de privé-sfeer. Naast echtscheidingen kunnen namelijk ook gezins- en familieconflicten redenen zijn van pijnlijke breuken, zoals bijvoorbeeld omgang en gezag en afwikkeling van nalatenschappen. Maar ook conflicten tussen bijvoorbeeld buren, broers en zussen, ouders en kinderen of bij samengestelde gezinnen. Mijn werkwijze bij dit soort conflicten is vergelijkbaar met de manier waarop ik partijen bij een echtscheiding begeleid.

 

Samenwerkingen

 

Om de partijen zo compleet mogelijk te kunnen begeleiden bij hun conflicten beschik ik over een groot netwerk van advocaten, financieel planners, een KIES coach en andere collega mediators.