Preloader

MEDIATION
AMSTERDAM ARBEIDSCONFLICTEN FAMILIECONFLICTEN IN HET DUITS PREVENTIEF

Over Juliane Duynstee

mediation

De ervaring heeft mij geleerd dat een conflict - in de regel - over hele andere dingen gaat dan waar het over lijkt te gaan. Ik geloof daarom dat, als partijen weer in staat zijn om echt naar elkaar te luisteren, zij begrip krijgen voor elkaars standpunten en zij daardoor weer verbinding met elkaar kunnen maken. Dan zullen zij ook weer in staat zijn om oplossingen voor hun conflicten te vinden. Ik vind het iedere keer weer inspirerend om mensen te begeleiden in dat proces.

 

Meer over Juliane

 

Sinds 2016 ben ik MfN geregistreerd mediator. Ik ben dus aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en werk in beginsel met de mediationovereenkomst van de MfN en conform het regelement en de gedragsregels van de MfN. In 2015 heb ik de postdoctorale beroepsopleiding tot mediator/ADR specialist aan het Amsterdamse ADR-instituut gevolgd. Vervolgens ben ik mij verder gaan specialiseren in arbeids- en familiemediation. Voordat ik mij volledig op mediation ben gaan richten ben ik 12 jaar advocaat in Amsterdam geweest. Door mijn jarenlange ervaring als advocaat weet ik goed binnen de juridische kaders te blijven en ben ik ook gewend om in een zakelijke omgeving te opereren.

Daarnaast ben ik klachtenfuctionaris en lid van een klachtencommissie in de gezondheidszorg. Sinds 2018 ben ik vaste mediator in de pool van het Ministerie van Defensie. Sinds 2019 ben ik als docent verbonden aan het ADR instituut. Lees hier het interview  "Procedure gewonnen en toch geen winnaar, dat bracht mij bij mediation". 

Als trainer geef ik workshops over mediationvaardigheden, conflictdiagnoses en Harvard onderhandelingen onder andere aan rechters en andere juridische medewerkers bij de rechtbank Amsterdam.

Ik ben geboren in Duitsland en spreek naast Nederlands ook vloeiend Duits. Doordat ik zelf ben opgegroeid in twee verschillende culturen, ben ik mij bewust van de rol die cultuurverschillen in conflicten kunnen spelen. Als advocaat heb ik hier geregeld mee te maken gehad. Als mediator ben ik in staat om deze cultuurverschillen boven tafel te krijgen en ze bespreekbaar te maken. Naast Nederlands mediate ik ook met veel plezier in het Duits.

In mijn vrije tijd ben ik buurtbemiddelaar bij burenruzies in Amsterdam.

Ook ben ik echtgenote en moeder van drie kinderen.

 

Kijk voor meer info op mijn Linkedin:

.

 

Werkt samen met:

Geregistreerd bij:

 

Docent bij:

adr instituut logo